Paginabegin

Veelgestelde vragen over poortautomatisering

Staat je vraag niet in de lijst? Bel (+31 073 - 646 11 00) of mail (sales@maurikssolutions.com) ons en we helpen je graag verder!

Hoe kies ik de juiste aandrijving / motor voor mijn poort?


Het kiezen van de juiste aandrijving voor een poort is zeer belangrijk voor de werking en levensduur van het systeem. De meest belangrijke punten zijn:
  • Betreft de poort een draaipoort, een railschuifpoort of een vrijdragende schuifpoort?
  • Wat is de lengte en hoogte van de poortvleugel?
  • Wat is het gewicht van de poortvleugel?
  • Is het ontwerp van de poortvleugel open, deels gesloten of gesloten?  
    Vaak wordt dit gekenmerkt door 25%, 50% of 75% waarbij een ontwerp met enkel spijlen 25% dichtheid heeft en een volledig dicht ontwerp 100% dichtheid heeft.
  • Staat de poort in een gebied met veel of weinig wind?
  • Wat is het aantal cycli (één opening + één sluiting = één cyclus) per dag?
Vergeet naast de poortautomatisering ook zeker niet het aanbrengen van extra poortveiligheid zoals veiligheidslijsten, fotocellen en/of detectielussen.

Kan ik mijn handzender van Nice koppelen aan een externe ontvanger van een ander merk?


Nee, dit gaat niet. Dit heeft te maken met het protocol wat Nice toepast. Bij handzenders van Nice kun je enkel alleen de ontvangers van Nice gebruiken. De handzenders en ontvangers van Nice zijn op onze webshop te vinden via deze link.

Kan ik een externe ontvanger van Nice of Intratone aansluiten op een besturing van een ander merk?


Nice: Ja, dit kan met de OX2, FLOX2R en de Long Range-kit. Vervolgens kun je de handzenders van Nice koppelen. 

Intratone: Ja, dit kan met de Intratone HF mini. De HF mini wordt inclusief twee handzenders geleverd.

Kan ik de Nice Toona 5 één-op-één vervangen voor een Nice Toona 5 HS (High Speed)


Ja, de motoren zelf zijn onderling uitwisselbaar omdat deze qua lengte hetzelfde zijn. 

Let op: de aanlaslip op de poortvleugel verschilt wel van afmeting!  Zorg er dus voor dat je de aanlaslip vervangt. Niet vervangen van de aanlaslip kan zorgen voor een slechte of niet-werkende motor.

Artikel aanlaslip Toona 5: 98093
Artikel aanlaslip Toona 5 HS: 99029

Waar kan ik de aansluitschema's vinden voor de poortautomatisering?


In de meeste bijgeleverde handleidingen staat per product beschreven hoe deze aangesloten dient te worden. Wij begrijpen dat het aansluiten van een combinatie van producten complex of verwarrend kan zijn. Mocht je een aansluitschema wensen voor een complete oplossing dan maken wij deze graag voor jou op maat. Neem hiervoor contact op met onze collega's via sales@maurikssolutions.com of +31 073 - 646 11 00.

Wat wordt bedoeld met de 'AB-maat' en waarom is dit belangrijk?


De AB-maat is een belangrijke maat bij het monteren / installeren van lineaire- en knikarm-motoren. Het niet correct monteren / installeren van de motor ten opzichte van de poortkolom en poortvleugel kan leiden tot snelle slijtage of een niet-werkende motor. De correcte AB-maat verschilt per type motor. Raadplaag voorafgaand aan de installatie altijd de handleiding van het specifieke product. De handleidingen van alle Nice-producten zijn hier te vinden.

Welke stappen dien ik te ondernemen bij een storing met een Nice schuifpoortmotor (RUN of ROBUS)?


Als eerste is het belangrijk om te kijken hoe het BlueBus-lampje knippert op de besturing. Knippert deze regelmatig (ongeveer elke seconde aan en uit) dan dien je een puls te geven aan de besturing (bijvoorbeeld met een handzender). Als de motor niet in beweging komt, dan is het belangrijk om te constateren hoe vaak het BlueBus-lampje knippert. Kijk vervolgens in de handleiding van de schuifpoortmotor om te kijken met welke foutcode het aantal knipperingen overeen komt om zo de fout te herleiden en op te lossen. Lukt het alsnog niet om het probleem op te lossen, dan helpen we je graag verder via sales@maurikssolutions.com of +31 73 - 646 11 00.

Bij welk type motor zet ik welke dipswitch omhoog op de besturing (MC824H)?


Voor elke type Nice motor moet je een andere dipswitch omhoog zetten op de besturing. Doe je dit niet, dan zal de motor niet functioneren. Zie de afbeelding hieronder om te bekijken welke dipswitch omhoog gezet dient te worden.

Dipswitch op besturing MC824H

Hoe stel ik Bluebus-fotocellen in?


Dit doe je door middel van het wijzigen van de bruggen (jumpers) op de Bluebus-fotocel(len). Zie hieronder welke situatie van toepassing is. Voer na instellen altijd 'Bluebus zoeken' uit.
Bluebus-fotocel brug / jumper selectie

Waar kan ik de handleiding vinden van mijn motor of besturing?


Een handleiding van de besturing of motor kun je vinden op de website van Nice, www.niceforyou.com. Ga vervolgens naar 'support' rechtsboven op de pagina en zoek op het specifieke artikelnummer.

Ik heb een foutcode op mijn besturing, hoe kan ik deze oplossen?


Bij een storing wordt een foutcode weergegeven door middel van knippersignalen van de LED-verlichting waardoor je kunt vaststellen wat het probleem is. Kijk op de besturingskast naar de specifieke code / knipperingen en bekijk vervolgens de handleiding voor het probleem en de oplossing. Let op: niet alle knipperingen betekenen direct een storing. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder via sales@maurikssolutions.com of 073 - 646 11 00.

Kan ik de poortautomatisering van Nice bedienen met Homelink?


Ja, dit kan met de Nice FLO1, FLO2 en FLO4 handzenders (inclusief dipswitch) in combinatie met de Nice FLOX2 (inclusief dipswitch). Afhankelijk van het type voertuig dienen een aantal stappen doorlopen te worden. Verdere instructies staan beschreven op de website van Homelink.

Hoe kan ik controleren of het verwarmingselement van mijn elektronische pengrendel nog werkt?


Voorafgaand aan de vorstperiode is het belangrijk om te controleren of het verwarmingselement in de elektronische pengrendel nog werkt. Hiermee voorkom je een poort welke niet meer geopend of gesloten kan worden tijdens de koude wintermaanden. Door het aanbrengen van vriesspray (een klein beetje is al voldoende) kun je zien of het verwarmingselement geactiveerd wordt. Bij de Opera pengrendel wordt geadviseerd de vriesspray net boven de cilinder, vlakbij het LED-lampje, aan te brengen.

Moet ik mijn besturing opnieuw programmeren als ik poortautomatisering vervang?


Wij raden aan om de besturing opnieuw te programmeren als je één of meerdere motoren (poortautomatisering) vervangt. Bij nieuwe motoren kan namelijk ook de open- en sluittijd veranderen en kun je te maken hebben met andere snelheden en krachten.

Kan ik een schuifpoortmotor met mechanische eindschakelaar ombouwen naar een motor met inductieve eindschakelaar?


Ja, dit is mogelijk. De mechanische eindschakelaar is te vervangen door een inductieve eindschakelaar waardoor de poortbeweging gestopt wordt wanneer de inductieve eindschakelaar (één op de motor en één op de poortvleugel) en eindaanslag op de poortvleugel bij elkaar in de buurt komen. Voor een Nice schuifpoortmotor is de inductieve eindschakelaar RBA1 verkrijgbaar.

Mijn poort stopt met werken nadat het heeft gesneeuwd of gevroren, wat kan ik doen?


Na periodes van sneeuwval of vorst kan het zijn dat een geautomatiseerde poort niet meer werkt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is dat één of meerdere fotocellen bedekt zijn met een laagje sneeuw of ijzel. Dit probleem is simpel te verhelpen door de fotocellen vrij te maken van sneeuw of ijzel. Werkt de poort nog steeds niet? Wellicht veroorzaakt ijsvorming rondom bewegende delen van de poort het niet-functioneren. Ontgrendel eerst de poort en kijk of het ijs op een veilige manier te verwijderen is. Zo niet, dan adviseren wij altijd om een professional in te schakelen voor het correct oplossen van het probleem.

Kan ik bij jullie poortautomatisering kopen?


Ja, via onze webshop is het mogelijk om poortautomatisering te kopen. Mocht je toch nog advies wensen dan kun je altijd contact opnemen met ons via sales@maurikssolutions.com of 073-6461100.