Paginabegin

Veelgestelde vragen over railsystemen

Staat je vraag niet in de lijst? Bel (+31 073 - 646 11 00) of mail (sales@maurikssolutions.com) ons en we helpen je graag verder!

Kan ik componenten combineren van verschillende merken zoals Combi Arialdo en Comunello?


Het combineren van componenten van verschillende merken raden wij af. Alhoewel de maatvoeringen volgens de specificaties overeenkomen, kan het gebruiken van verschillende merken in de praktijk alsnog voor problemen zorgen. Voorbeeld: bij een wielenset van Combi Arialdo adviseren wij ook altijd een bijpassende rail van Combi Arialdo.

Hoe kan ik de juiste railsystemen kiezen voor mijn project?


Het kiezen van het juiste railsysteem is zéér belangrijk om een project tot een succes te maken. Om het juiste railsysteem te kiezen dien je met een aantal factoren rekening te houden, namelijk: het gewicht en grootte van de deuren of vleugels (zware deuren of vleugels vereisen sterkere railsystemen dan lichte deuren of vleugels), de omgeving waarin het railsysteem wordt geplaatst (binnenshuis of buitenshuis) en de frequentie van het gebruik van het railsysteem.

Vervolgens kan je de details van een project koppelen aan één specifiek type railsysteem zoals: een enkele rail, dubbele rail, ingebouwde rail of elektrische rail.

Aan welke specifieke veiligheidsvoorschriften moeten mijn railsystemen voldoen?


Een railsysteem moet o.a. aan de onderstaande (veiligheid)richtlijnen en regels voldoen om naast de (duurzame) betrouwbaarheid ook de veiligheid te garanderen.

Zo moeten railsystemen ontworpen zijn om zware belastingen en spanningen te verduren zonder te vervormd te raken. Ook is het van belang dat een railsysteem is voorzien van een beveiliging in de rail om ontspoorde deuren te vermijden. 
 
Alle soorten railsystemen die worden verhandeld binnen Europa dienen te voldoen aan de CE-markering: EN 13241 (betrekking op slagbomen) en EN 12453 (veiligheidseisen voor automatische toegang systemen), waarin alle veiligheidsrichtlijnen staan omschreven.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze technische dienst, wanneer je nog meer vragen hebt over alle normen- en (veiligheid) voorschriften van een product!

Let op: de installateur / constructeur die als laatste aan een poort heeft gewerkt, is vanaf dan verantwoordelijk voor de inbedrijfstelling en veiligheid van het geheel.

Hoe kan ik mijn ontspoorde poortvleugel of deur op een railsysteem herstellen?


Het kan wel eens voorkomen dat de poortvleugel of deur van een railsysteem ontspoort, maar wat moet je doen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen?

Om zo snel mogelijk van je probleem af te komen is het van belang om de rails te controleren op (mogelijke) schade aan de rails/wielen, bevestigingen of dat de poortvleugel of deur wel goed geplaatst is in de rails en niet scheef hangt.

Door (mogelijke) obstakels zoals vuil of steentjes weg te halen van de rails, de deur opnieuw te plaatsen op de rails (met aandacht voor de wieltjes en geleiders), de bevestigingen vast te schroeven of te vervangen is een railsysteem weer klaar voor gebruik.

Schakel bij twijfel altijd een professional in!

Hoe kan ik elektrische storingen in mijn railsysteem oplossen, zoals problemen met sensoren?


Om elektronica storingen op te lossen van een railsysteem dien je eerst opzoek te gaan naar de oorzaak van de storingen. Door de aangesloten bekabeling en sensoren van het railsysteem op (mogelijke) schade te controleren vind je vaak de oorzaak van de storing. Echter kan de storing, afhankelijk van het type railsysteem, ook veroorzaakt worden door foutcodes in het systeem.

Om deze problemen zo snel mogelijk te verhelpen dien je de (mogelijke) beschadigde onderdelen/kabels te vervangen of het systeem te resetten, zodat foutmeldingen worden verholpen.

Kom je er na het controleren van de bovenstaande onderdelen nog steeds niet uit? Neem dan contact op met onze technische dienst.

Wat zijn mogelijke oorzaken van een haperende of trage poortvleugel of deur in mijn railsysteem?


Een haperende of trage poortvleugel of deur in een railsysteem kan worden veroorzaakt door meerdere factoren zoals mechanische, elektrische problemen of gebrek aan onderhoud.

Zo kunnen deze ‘problemen’ worden veroorzaakt door mechanische tekortkomingen van een railsysteem, waarbij er zoals eerder vernoemd regelmatig vuil, steentjes of andere blokkades op de rail terecht komen of de onderdelen na een lange gebruiksduur versleten zijn.

Ook kan een haperende of trage poortvleugel of deur worden herleid naar het feit dat de sensoren van een railsysteem defect of vervuild zijn, maar ook een elektronica problemen waarbij je railsysteem van onvoldoende stroom wordt voorzien.

Door je railsysteem regelmatig schoon te maken, onderhoud te plegen en de stroomvoorziening en sensoren te controleren zal de gebruikservaring van een railsysteem worden verbeterd.

Kan ik bij jullie railsystemen kopen?


Ja, via onze webshop is het mogelijk om railsystemen te kopen. Mocht je toch nog advies wensen dan kun je altijd contact opnemen met ons via sales@maurikssolutions.com of 073-6461100.

Wat is het voordeel van het extra horizontale wiel bij de wielensets van Combi Arialdo?


De wielensets van Combi Arialdo hebben een groot voordeel, namelijk het extra horizontale wiel (dit is het 5e of 9e horizontale wiel bij een wielenset). Dit extra wiel zorgt voor;

  • Meer stabiliteit en evenwicht door zijdelingse bewegingen te minimaliseren
  • Vermindering van slijtage omdat de last evenrediger wordt verdeeld over de wielen
  • Soepelere beweging van de poort door betere geleiding
  • Vermindering van de kans dat de poort uit de rails loopt

De wielensets zijn uiteraard HIER in onze webshop te vinden.