IAM Design: railingsystemen, trappen en valbeveiliging

maandag 12 september 2022
Mauriks Solutions mag zich trotse en officiële distributeur van IAM Design in Nederland noemen. Welke producten heeft IAM Design? Welke totaaloplossing kan Mauriks Solutions bieden in M design? We vertellen er graag meer over.

Wij werken graag samen met vakmensen en professionals. Als het gaat om railingsystemen, valbeveiliging, trappen en trapleuningen of luifels is IAM Design een goede oplossing. Dit is nieuw binnen Mauriks Solutions en daarom zetten we dit Italiaanse merk  in de spotlights.

 

IAM Design is toonaangevend in het ontwerp en de productie van railingsystemen, trappen en luifels gemaakt van roestvrij staal, koolstofstaal, aluminium en glas. Mauriks Solutions is de exclusieve verdeler van IAM Design in Nederland.

 

Duurzame elementen voor hedendaagse railingsystemen, trappen en luifels

IAM Design ontwerpt en produceert elk jaar elementen om meer dan 200.000 meter borstweringen te maken. De materialen die hiervoor gebruikt worden zijn ecologisch, duurzaam en vertegenwoordigen de grondstoffen van de collectie.

 

De systemen en design concepten van IAM Design zijn geschikt voor:

  • Railingsystemen en balustraden
  • Valbeveiliging
  • Trappen en trapleuningen
  • Luifels

Het doel van IAM Design is om een eigen ontwerpcultuur en productietechnologie te ontwikkelen waarmee ze functioneel innovatieve ideeën bieden. Alle systemen zijn exclusief en vanuit een esthetisch oogpunt, waarbij ze maximale betrouwbaarheid en veiligheid garanderen.

 

Systemen in RVS, aluminium en glas voor architectuur

IAM Design is een merk van de International Gonzato Group. Met 24 bedrijven verspreid over 5 continenten, 4 productievestigingen, meer dan 700 medewerkers en meer dan 2000 klanten verspreid over 136 landen wereldwijd, is Gonzato Group een leider in halffabricaten en modulair metaal voor de bouw- en architectuur industrie.

Totaaloplossingen in design en techniek

De relingsystemen, trappen en luifels van IAM Design vallen bij Mauriks Solutions onder M Design. Met M design bieden wij totaaloplossingen in design en techniek (afsluitingen en valbeveiliging) voor terreinen en gebouwen.

Carlos over de keuze voor IAM Design: “IAM Design voorziet in totaal oplossingen in techniek en design die volledig naar wens gepersonaliseerd kunnen worden dit is volledig in lijn van Mauriks Solutions, personal - design - technology”

Mauriks Solutions gaat ver terug en is, net zoals Gonzato Group, een familiebedrijf. Waar Gonzato Group 50 jaar bestaat, breekt dat moment voor Mauriks Solutions volgend jaar aan. Samen hebben wij voor maar liefst 100 jaar aan kennis en ervaring.

Méér dan producten alleen

IAM Design combineert het belang van traditioneel vakmanschap, de efficiëntie van een industriële organisatie en de schoonheid van het metaal dat wordt bewerkt om innovatieve en op maat gemaakte ontwerpoplossingen te bieden. Dit sluit goed aan bij onze kernwaarden: Personal, Technology en Design.

Personal, Technology en Design staat voor méér dan producten en/of diensten alleen. Daarom bieden wij onze klanten enkel unieke concepten als totaaloplossing, zoals die van IAM Design.

Een greep uit de producten van IAM Design

Zoals eerder in dit blog uitgelegd ontwerpt en produceert IAM Design systemen voor glasbalustrade, glas- klemsystemen, trapleuningen (led, hout), luifels, franse balkons en valbeveiliging. Hieronder lichten we een aantal systemen uit.


Frameloze systemen

De frameloze systemen van IAM Design hebben een transparant, essentieel en minimalistisch ontwerp, om elke architecturale context binnen- en buitenshuis te definiëren. Ze bevatten het hoogste niveau van strakke lijnen in nieuwbouw, renovatie- en restauratieprojecten en zijn beschikbaar met of zonder leuningen, volgens een aanpasbaar systeem.

 

 

Glass U

Het Glass U systeem van IAM Design heeeft een hoge veelzijdigheid. En dankzij het minimale ontwerp is dir systeem geschikt voor elke locatie, zowel eigentijds en modern. Tegelijkertijd, maakt de brede selectie aan accessoires het mogelijk om een project te laten voldoen aan allerlei technische eisen.

 

 

Vloersteunen zoals Chameleon

Chameleon Glas bevestiging is het modulaire systeem van IAM Design om glazen panelen op de vloer te monteren. Met de verwisselbare afdekkingen kun je de bevestiging aanpassen aan elke omgeving. Zo kun je ervoor kiezen deze onzichtbaar te maken of juist aan te passen en de hele railing te benadrukken. De afdekking is aanpasbaar in kleur, vorm en materiaal.

 

 

Bevestigingssteun

De Bevestigingssteun van IAM Design heeft een tijdloos design en is snel te monteren. De muur bevestigingssteunen voldoen daarnaast aan alle ontwerp- en esthetische eisen, zonder in te boeten aan installatiegemak.

 

Lees meer over alle frameloze systemen van IAM Design in de catalogus.

Antibacteriële en virusdodende systemen voor architectuur

IAM Design heeft met IAM+ revolutionaire virusdodende systemen voor architectuur ontwikkeld. Deze technologie combineert de natuurlijke antibacteriële eigenschappen van zilver met metalen oppervlakken die gemeenschappelijk gebruikt worden.

 

In een gebouw spelen oppervlakken een belangrijke rol bij de verspreiding van ziekteverwekkers. Dit risico wordt vaak onderschat, terwijl het met de juiste technologieën wordt aangepakt. Of het nu in klinieken, luchthavens, kleuterscholen, scholen of privéwoningen is, IAM+ helpt de hoge hygiënenormen te handhaven door 99.9% van de bacteriën op oppervlakken te elimineren.

 

Hoe werkt IAM+?

De zilverionen die aanwezig zijn op het IAM+ oppervlak vallen onmiddellijk de bacteriën aan. De zilverionen remmen en elimineren de bacteriën in een zeer korte tijd. Deze behandeling garandeert een constante bescherming, 24 uur per dag.

 


Carlos: “Wat hebben we geleerd van de afgelopen jaren met Covid en hoe gaan we verder? Niet in iedere situatie, maar in bijvoorbeeld medische omgevingen zoals o.a., ziekenhuizen of laboratoria c.q. ruimtes waar hygiëne van de hoogste essentie is, biedt IAM+ de oplossing.”

Meer weten over de kracht van IAM+? In deze catalogus gaan we dieper in op de werking en voordelen van deze geavanceerde techniek.

IAM Design bij Mauriks Solutions

Dit was nog maar het topje van de IAM Design ijsberg. Enthousiast geworden of gewoon benieuwd welk systeem van IAM Design bij jou past? We hebben een handig totaaloverzicht van alle elementen en oplossingen. Zo kies je direct wat past bij jouw project. Daarnaast werken wij samen met vakmensen en professionals die het plaatsen en installeren van de producten van IAM Design uitvoeren.